۱. Amaze File Manager
شاید جدیدترین برنامه حاضر در این لیست Amaze File Manager باشد. اپلیکیشن Amaze یکی از نرمافزارهای منبع باز است که ویژگیها و قابلیتهایی بسیار کاربردی دارد. به عنوان مثال میتوان به مرتبسازی فایلها و اشتراکگذاری آنها به صورت SMB اشاره کرد که از امنیت بالایی نیز برخوردار است. همچنین امکان حذف برنامههای نصب شده روی دیوایس از درون اپلیکیشن Amaze File Manager نیز وجود دارد. اینها تنها بخشی از قابلیتهای جالب این برنامه هستند و ویژگیهای جذاب این اپلیکیشن فقط به اینها محدود نیست. شما میتوانید تم درون برنامه را هم مطابق سلیقهی خود تغییر دهید و عملیات کپی، Cut و فشردهسازی فایلها را تنها در کسری از ثانیه انجام بدهید.
اگر چه اپلیکیشن یاد شده به صورت رایگان در گوگل پلی عرضه شده اما برای حمایت از تیم توسعهدهنده میتوانید به طور اختیاری پرداختهای درون برنامهای نیز انجام دهید. اگر مایل به نصب برنامه Amaze هستید، از طریق لینک زیر میتوانید به دانلود آن اقدام کنید.

۲. Astro File Manager
اپلیکیشن مدیریت فایل Astro یکی از قدیمیترین نرمافزارهای موجود در این لیست به شمار میآید. این فایل منیجر با وجود اینکه طی سالها فراز و نشیبهای زیاد داشته اما همواره به عنوان یکی از مطمئن ترین انتخابها از آن یاد میشود. از برخی از ویژگیهای بارز این برنامه میتوان به پشتیبانی نرمافزار از حافظههای جانبی، فضای ذخیرهسازی ابری، مدیریت و آرشیو کردن فایلها اشاره کرد. همچنین این برنامه دارای رابط کاربری بسیار کاربرپسندی بوده و به صورت کاملا رایگان و بدون هیچ تبلیغاتی میتوانید از آن استفاده کنید. تاکنون از اپلیکیشن Astro بیش از ۱۵۰ میلیون بار دانلود صورت گرفته که نشاندهندهی اعتبار و محبوبیت بالای این نرمافزار است. اگر شما هم مایل به نصب این برنامه هستید حتما از نرمافزارهای تغییر آی پی استفاده کنید.

۳. Cx File Explorer
اپلیکیشن جستجوگر فایل Cx، یک مرورگر فایل و فایل منیجر بسیار ساده است. این اپلیکیشن محیط کاربری بسیار کاربرپسندی دارد و دارای فضای ذخیرهسازی ابری و اشتراکی هم هست.
همانطور که گفته شد اپلیکیشن جستجوگر فایل Cx رابط کاربری ساده و کاربرپسندی دارد. در داشبورد اصلی برنامه شاهد دستهبندیهای مختلف فایلها هستید که با نظم خاصی در کنار هم قرار گرفته شدهاند. به عنوان مثال دسترسی به قسمتهای مختلفی چون حافظهی جانبی، حافظهی اصلی و پوشههای دانلود به لطف رابط کاربری ساده اپلیکیشن، به سادگی آب خوردن انجام میگیرد. شاید فایل منیجر Cx بهترین فایل منیجر در نوع خودش نباشد ولی به خاطر امکانات کافی و رایگان بودنش آن را برای نصب به شما توصیه میکنیم.

۴. FX File Manager
اپلیکیشن فایل منیجر FX نسبت به سایر برنامههای مدیریت فایل این فهرست بسیار جدیدتر است اما از نظر کیفی تفاوت چندانی با برنامههای رقیب ندارد.
فایل منیجر FX علاوه بر ویژگیهای معمولی که یک برنامهی مدیریت فایل باید دارا باشد، ویژگیهای منحصر به فردی هم دارد. به عنوان مثال اپلیکیشن یاد شده از باز بودن چند پنجره به طور همزمان، فضای ذخیره شبکهای و آرشیو کردن فایلها به شکل کدگذاری شده پشتیبانی میکند. علاوه بر این ویژگیها، درون برنامه نوعی ویرایشگر متن هم وجود دارد که شاید عاملی متمایزکننده نسبت به سایر اپلیکیشنهای رقیب باشد. البته همه ویژگیهای اپلیکیشن FX رایگان نیست و اپلیکیشن شامل پرداختهای درون برنامهای هم میشود که برای استفاده از تمامی ویژگیهای اپلیکیشن باید جزو مشترکین پرمیوم شوید.

۵. MiXplorer Silver
اپلیکیشن MiXplorer Silver یک برنامهی مدیریت فایل با ویژگیهای خاص است. این اپلیکیشن علاوه بر پشتیبانی از ویژگیهایی چون آرشیو کردن فایلها و ذخیرهسازی در فضای ابری و… که در همهی اپلیکیشنهای رقیب به وفور یافت میشوند ویژگیهایی هم دارد که به ندرت در برنامههای دیگر مشاهدهشان میکنید. به عنوان مثال پشتیبانی از فرمتهایی مثل Epub و داشتن پی دی اف خوان اختصاصی از بارزترین ویژگیهای اپلیکیشن MiXplorer Silver به شمار میآید. در این برنامه شما همچنین میتوانید همهی فایلهای خود را کد گذاری کنید تا از بابت امنیت خیالتان راحت شود.
با وجود این که اپلیکیشن MiXplorer Silver بسیار کاربردی است اما نسخه رایگان ندارد و تنها راه بهره بردن از آن فقط پرداختهای درون برنامهای است. هر چند نسخههای ماد شدهی آن را هم میتوانید در دانلود سنترهای فارسی پیدا کنید.

۶. MK Explorer
برنامه مدیریت فایل MK شاید یکی از قدیمیترین و سادهترین برنامهها در زمینه مدیریت فایل باشد اما تقریبا از تمامی قابلیتهای مهم پشتیبانی میکند. به عنوان مثال قابلیتهایی چون کپی یا کات کردن فایلها، حذف فایل و پشتیبانی از حافظهی جانبی در اندروید نسخه Lollipop 5.0+ به بالا و همچنین پشتیبانی از دسترسی روت از قابلیتهای بارز این نرمافزار به شمار میرود.
این فایل منیجر، همچنین از بیش از ۲۰ زبان زنده دنیا پشتیبانی میکند و قابلیت ویرایش متن، دسترسی به گالری و پخشکننده موسیقی اختصاصی هم دارد. البته آخرین به روز رسانیای که اپلیکیشن MK دریافت کرده در سال ۲۰۱۶ بوده و دانلود و نصب آن بیشتر به کسانی توصیه میشود که دارای دیوایسهای قدیمی هستند و گوشیهای هوشمندشان از نسخههای جدید اندروید پشتیبانی نمیکند. علاوه بر این، تمامی قابلیتهای این برنامه رایگان نبوده و برای استفاده از تمامی امکانات آن باید جزو مشترکین پرمیوم برنامه شوید.

۷. Root Explorer
اپلیکیشن Root Explorer همواره در جلب نظر علاقهمندان به روت کردن دیوایسهای اندرویدی موفق بوده و با این که از نظر ظاهر شاید خیلی مدرن نباشد اما تیم توسعهدهنده برنامه مدام در حال به روزرسانی آن هستند که به نوعی نقطهی عطف به حساب میآید. به روزرسانیهای جدید برنامه رابط کاربری جدیدتر، ویزگیها و ثبات بیشتری نسبت به نسخههای قبلی دارند، و در واقع میتوان گفت که عملکرد اپلیکیشن یاد شده رو به رشد بوده و این روند نویدبخش آیندهای درخشان برای آن است. شما در برنامه تا زمانی که دیوایستان روت شده باشد به طور نامحدود Root Access خواهید داشت تا هر کاری که بخواهید را انجام دهید.
دسترسی روت به شما به ابزارهایی مثل مشاهدهی فایلهای Xml اندروید و اعمال تغییر در دستهبندی فایلهای سیستمی میدهد. همچنین پشتیبانی از الگوریتم MD5 نیز در این برنامه صورت میگیرد. برای این که از برنامه Root Explorer استفاده کنید حتما باید پرداختهای درون برنامهای انجام دهید ولی نسخهی رایگان این برنامه تحت عنوان Explorer نیز در دسترس است که به نسبت ابزارهای محدودتری را در اختیار شما قرار میدهد.

۸. Solid Explorer
اپلیکیشن Solid Explorer File Manager یکی از معدود برنامههای مدیریت فایل است که در مدت زمان کوتاهی به محبوبیت بالایی رسید. با درنظر گرفتن ویژگیهایی که این برنامه دارد، محبوبیت بالای آن امری بسیار طبیعی است. از ویژگیهای بارز این برنامه میتوان به پشتیبانی از فضای ذخیرهسازی ابری، FTP، WebDav، دسترسی روت و SMB اشاره کرد. علاوه بر همه اینها قابلیت بکاپگیری (گرفتن نسخهی پشتیبان) از طریق این نرمافزار امکان پذیر است. همچنین پشتیبانی از گوگل درایو و رمزگذاری فایلها نیز درون برنامه تعبیه شده تا این نرمافزار همه چیز تمام باشد.
شما میتوانید به مدت دو هفته برنامه را به طور رایگان امتحان کنید، اما برای استفاده دائم باید پرداختهای درون برنامهای انجام دهید و جزو مشترکین پرمیوم شوید. البته که نسخههای ماد شدهی آن را هم میتوانید در دانلودسنترهای ایرانی پیدا کنید.

۹. Total Commander
اپلیکیشن Total Commander یکی از قویترین و پر امتیازترین نرمافزارهای مدیریت فایل است که تقریبا به تمامی نیازهای شما پاسخ میدهد. درون برنامه پشتیبانی از فضای ذخیرهسازی ابری و شبکه، دانلود منیجر فایل، فشردهسازی، امکان بوکمارک کردن فایلها و امکان ویرایش متن وجود دارد. همهی این ویژگیها، علاوه بر رایگان بودن برنامه و عدم نیازش به هیچ گونه پرداخت درون برنامهای و تماشای تبلیغات، محبوبیت این برنامه را دوچندان کرده است. اپلیکیشن Total Commander نسخهی تحت وب هم دارد. برای دانلود اپلیکیشن یاد شده برای سیستم عامل اندروید باید از نرمافزارهای تغییر آی پی استفاده کنید.

۱۰. X-plore
شاید خاصترین اپلیکیشن مدیریت فایل در این لیست، برنامه X-plore باشد. X-plore یکی از برنامههایی است که نباید گول ظاهر سادهاش را بخورید چرا که تمام ویژگیهای ممکن را در خود جای داده. از قابلیتهای بارز این نرمافزار میتوان به به Dual Panel یا پنل دوگانه اشاره کرد. این قابلیت به شما این امکان را میدهد تا همزمان دو پنجره را باز کنید تا چند کار را باهم انجام داده و از اتلاف وقت جلوگیری کنید. این قابلیت مخصوصا زمانی خود را نشان میدهد که شما قصد کپی کردن فایلی از محلی به محل دیگر داشته باشید که میتواند به طرز چشمگیری سرعت این فرآیند را افزایش دهد.
همچنین پشتیبانی از فایلهای مختلف، فضای ذخیره سازی ابری و شبکهای، FTP، SMB، DLNA، UPnP، ویرایش متن درون برنامه و Root Access از دیگر ویژگیهای بارز این اپلیکیشن به شمار میآید. البته تمامی ویژگیهای این نرمافزار رایگان نبوده و شما برای استفاده از تمامی امکانات ملزم به انجام پرداختهای درون برنامهای هستید.

دیدگاهتان را بنویسید